About us


E9fa6085-6725-440d-95ad-3b04a5c9d8d4

 • Mariestad BoIS HC

 • Mariestad Bois är sedan lång tid ett etablerat topplag i div 1. Av de senaste 14 åren har man spelat 13 år i div 1, den fjortonde spelade man i allsvenskan. Tre gånger har man fått kvalspela till allsvenskan. Den allra största framgången nådde man dock 1984 då man kvalspelade till elitserien men föll i den näst sista rundan mot HV71 efter två knallhårda matcher som båda slutade i suddenförluster (7-8 resp 3-4). Med i laget den gången fanns blivande elitseriespelare som Staffan Lundh (numer tränare), Peter Ottosson, Stefan Axelsson och Per Lundell. Men det finns också gott om andra elitserieexporter med Mariestad Bois som moderklubb. Harald Lückner, Tommy Samuelsson, Dennis Ström, Ola Thorwalls, Johan Andersson, Eddie Larsson och Sebastian Collberg har alla fått sin fostran i Katrinhallen.

  Bois har alltid varit en riktig plantskola och det fortsätter man vara. Lagets J18-lag spelar i landets högsta serie och J20-laget i den näst högsta. Som erkännande för det goda arbete man gör så har klubben belönats som endast en av två div 1-klubbar med ett riksintagsgymnasium från svenska hockeyförbundet.

  Grunden till verksamheten är Katrinhallen. Hallen byggdes redan 1964 och var då en av landets första. Den har sedan dess moderniserats flera gånger. 2009 kompletterades Katrinhallen med en träningshall, JTM-hallen, som gör att träningsförutsättningarna förbättrats ytterligare. Publikrekordet för hallen sattes 1983 då ett derby mot Skövde IK lockade hela 4400 åskådare! Numer är det sittplatser som gäller på ena sidan och därmed är det maximala antalet åskådare som kan komma in 2900. Publiksnittet för senaste allettansäsongen var 1262, det femte högsta inom div 1-hockeyn.

  Drivande bland publiken är Oxarna, Mariestad Bois officiella supporterklubb med drygt 150 medlemmar. De inte bara ger ett bra stöd på hemmaplan, utan arrangerar även bussresor till ett flertal matcher. Dessutom ger de ett viktigt ekonomisk bidrag då de på ideell basis driver Alhagens minigolf, en vacker minigolfbana byggd 1945 som är Sveriges enda K-märkta bana.

 •  http://www.mariestadbois.se
 •  kansli@mariestadbois.se
 •  0501-12233